Eye Movement Desensitization and Reprocessing is één van de best onderzochte therapieën voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een ander geweldsincident. EMDR is breed toepasbaar en wordt veelvuldig gebruikt in het therapietraject, zoals bij verwerkingsproblemen of bij een laag zelfbeeld. Het werkt door middel van oogbewegingen of klikgeluiden in op de hersenen en stimuleert de natuurlijke verwerkingscapaciteit. EMDR is geen wondermiddel maar werkt in de praktijk vaak verrassend goed en bespoedigt menig traject.

Bij Reconcilia willen we ons vooral richten op bevallingstrauma's. Herken je je in de volgende omschrijving, schroom dan niet om contact op te nemen.

 

Bevallingstrauma

Je hebt een kindje ter wereld gebracht. Wat een wonder, wat een geluk! De bevalling was heftig, en eigenlijk zo heftig dat je er last van blijft houden. Je hebt flashbacks, nachtmerries of je hebt angstklachten overgehouden. Je kunt er niet over praten zonder dat je de spanning in je lijft voelt stijgen, en je vermijdt het onderwerp waar je kunt. Misschien wil je graag nog een kindje, maar nog een keer bevallen zie je echt niet zitten. Hier is goede hulp voor! Door middel van Eye Movement Desensitation and Reprocessing (EMDR) verwerk je de emoties zodat je erover kunt praten of nadenken zonder het gevoel te hebben dat het opnieuw gebeurt. Ook kun je zo toewerken naar een volgende bevalling, zonder overmatig angstig te zijn.