Biografie en visie

Hannah is getrouwd en heeft drie zoons. Ze heeft internationale ervaring als psycholoog . Zij is opgegroeid op Goeree-Overflakkee en heeft psychologie gestudeerd in Utrecht. Na haar Master Klinische Psychologie te hebben behaald heeft zij vijf jaar gewerkt binnen de Basis GGZ. Ze heeft ook vijf jaar in Australië gewoond en heeft haar registratie als psycholoog in Sydney behaald. Ze heeft vooral gewerkt met (jong)volwassenen, kinderen en echtparen. Na jaren weg te zijn geweest is Hannah inmiddels terug op Flakkee. Zo is zij iemand die veel gezien heeft van verschillende culturen, terwijl ze de Flakkeese cultuur van binnenuit kent en mee kan nemen in de therapie.  

 

Na 10 jaar werkervaring is zij het meest thuis in het werken vanuit het mensbeeld en wereldbeeld zoals dat naar voren komt in de Bijbel. God is een relationele God, en zoekt de verbinding met mensen, dit kost hem alles, en tegelijk is Hij trouw aan Zijn eigen wetten en schepping. Hij is de God van verzoening. Lees hier meer over deze visie.

 

Hannah gelooft in een persoonlijk betrokken en scheppende God, die zich kenbaar heeft gemaakt in Jezus Christus, en later door het voortgaande werk van de Heilige Geest. Zij bemerkt diepe transformatie en daardoor soms snelle vooruitgang bij cliënten die dit geloof delen. Zij benadrukt echter dat verandering en groei meestal gepaard gaan met het erkennen van emotionele pijn en het verwerken van verdriet, een proces dat tijd kost.

 

Hannah werkt met (jong)volwassenen van alle achtergronden en overtuigingen, met respect voor en nieuwsgierigheid naar hun achterliggende levensvisie. Inzichten gebaseerd op haar geloof zal zij inbrengen met een open houding zodat er ruimte is voor dialoog over de wezenlijke overtuigingen achter ons gedrag. Mensen van alle levensvisies zijn welkom, tegelijk is Hannah duidelijk over waar Reconcilia voor staat en vanuit werkt. 

 

Zij gebruikt in haar behandeling evidence-based behandeltechnieken vanuit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Emotionally Focussed Therapy, Mindfulness, EMDR en conflictcoaching.

Titels

Drs. Hannah den Otter-Stribos

Psycholoog NIP 226409

Relatietherapeut en conflictcoach

EMDR master practitioner

 

Registratienummers

KVK nr: 68816812

AGB-code: 94103275

BTW nr: 1440.96.407.B01

 

Rekeningnummer IBAN NL82 ASNB 0950 2421 44